X

Σοκολατένιο cheesecake

Υλικά

Υλικά

250 γρ μπισκότα σοκολάτας

150 γρ βούτυρο + 2 κγ επιπλέον για τη φόρμα, λιωμένο

250 γρ κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

500 γρ γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες

155 γρ λευκή ζάχαρη

3 αβγά

750 γρ τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)

1/2 κγ κανέλα

2 κσ κακάο

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C.

Βουτυρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου περίπου 24 εκατοστών.

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα μπισκότα με την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να θρυμματιστούν τα μπισκότα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε στο εσωτερικό της φόρμας και με ένα κουτάλι ή την επιφάνεια της βάσης ενός ποτηριού πιέζουμε ώστε το μείγμα του μπισκότου να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στην επιφάνεια της βάσης της φόρμας.

Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Στο μεταξύ τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ το οποίο στερεώνουμε πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν-μαρί).

Προσέχουμε έτσι ώστε το νερό να μην ακουμπάει τον πάτο του μπολ.

Ανακατεύουμε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι λιώσει εντελώς.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και να ανοίξει το χρώμα τους.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Με μία σπάτουλα σιλικόνης ή μια ξύλινη κουτάλα ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το κακάο.

Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και λειαίνουμε την επιφάνειά του.

Ψήνουμε για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να έχει ψηθεί και το κέντρο του και να μην είναι ρευστό.

Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά για 2 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με επιπλέον κακάο.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.