Υλικά
Υλικά
3 φύλλα ζελατίνης
χυμός και ξύσμα 1 ½ λεμονιού
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
50 γρ λευκή ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια πολύ φρέσκων αβγών
Παρασκευή
Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσει.
Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί (μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει) το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού έχουμε στραγγίξει καλά για να φύγει το περιττό νερό.
Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά ακόμη.
Χτυπάμε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί και την ενσωματώνουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης στο μείγμα του λεμονιού.
Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και ενσωματώνουμε απαλά και σταδιακά στα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε σε 4 μπολάκια ή ποτήρια, καλύπτουμε με πλαστική μεβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με επιπλέον ξύσμα λεμονιού.