Υλικά
Υλικά
90 γρ κουβερτούρα
2/3 κούπας καφέ φίλτρου
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας λευκή ζάχαρη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/2 ώριμο αβοκάντο, λιωμένο
3/4 κούπας γάλα σόγιας
1 κγ μαγειρική σόδα
1/2 κγ αλάτι
1/2 κούπα "σταγόνες" σοκολάτας
Παρασκευή
Λαδώνουμε ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα για κέικ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον καφέ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τις ζάχαρες, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με μίξερ το λιωμένο αβοκάντο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του καφέ και το γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σταδιακά και με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα.
Με μία σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα ενσωματώνουμε τις "σταγόνες" σοκολάτας.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 35-45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν κοπεί.