Υλικά
Υλικά
2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος πλήρης
1/4 κούπας κακάο
3/4 κούπας λευκή ζάχαρη
240 γρ κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
1 κούπα πλήρες γάλα
1 κγ ξύσμα πορτοκαλιού
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το κακάο και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς και αφήνουμε μέχρι να ξεκινήσει το μείγμα να σιγοβράζει.
Προσθέτουμε την κομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να προκύψει ένα λείο μείγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Στη συνέχεια τοποθετούμε σε μια παγωτομηχανή και καταψύχουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.