
Υλικά
υλικά
350 γρ. φρέσκα σύκα
600 γρ. κουβερτούρα με 60% κακάο (κατά προτίμηση)
350 γρ. βούτυρο φρέσκο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. φαρίνα
6 αβγά
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Πλένουμε τα σύκα με τη φλούδα τους, κόβουμε το κοτσάνι και τα κόβουμε στη μέση.
Ντύνουμε μια στρογγυλή φόρμα με έλασμα με χαρτί ψησίματος και το βουτυρώνουμε.
Λυώνουμε σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα (σε μικρά κομμάτια) με το βούτυρο.
Χωρίζουμε προσεκτικά τα αβγά, που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με το σύρμα, προσθέτοντας το αλεύρι (ανακατεμένο με τη μαγιά) και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας σταδιακά, σε 4-5 δόσεις, ανακατεύοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί με απαλές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα και απλώνουμε επάνω τα σύκα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε το γλυκό για 40', χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 150ο προς τη μέση του ψησίματος.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει τελείως μέσα στη φόρμα.