Υλικά
200 γρ ζάχαρη καστανήΥλικά για μια φόρμα 22 εκ.
185 ml ελαιόλαδο
3 μεσαία αβγά
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτ. γλ. baking powder
1 κουτ. γλ. κανέλα
2 1/2 φλ.τσ. τριμμένο καρότο
60 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο στο μίξερ για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε και το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα, κοσκινισμένα.
Τέλος, προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια, ενσωματώνοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα 22 εκ.
την οποία έχουμε βουτυρώσει καλά και έχουμε τοποθετήσει ένα αντικολλητικό χαρτί στη βάση της.
Ψήνουμε για 50-55 λεπτά.