Follow us

Τάρτα με μήλα και αχλάδια

Τάρτα με μήλα και αχλάδια

Υλικά

υλικά

για τη ζύμη αμυγδάλου:

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο φρέσκο

70 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

1 αβγό

ελάχιστο αλάτι

για τη γέμιση:

3 μήλα σκληρά

2 αχλάδια

200ml κρέμα γάλακτος πλήρης

150 γρ. σκόνη αμυγδάλου

3 αβγά

100 γρ. ζάχαρη άχνη

3/4 φλ.τσ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (φραμπουάζ ή φραγκοστάφυλο)*

παρασκευή

Αυτή τη ζύμη μπορούμε να την κάνουμε και στο μίξερ.

Βάζουμε στον κάδο το βούτυρο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και χτυπάμε να ενσωματωθεί.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αβγό, πάλι σε χαμηλή ταχύτητα.

Σταματάμε, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο (αν χτυπηθεί πολύ θα "σπάει" μετά η ζύμη), μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την πατάμε να πλατύνει και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.

Την αφήνουμε στο ψυγείο για 20'-30'.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε το καθένα στα τέσσερα και αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες.

Καθαρίζουμε και τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.

Ρίχνουμε (αμέσως μετά το κόψιμο) χυμό λεμονιού σε όλα για να μη μαυρίσουν.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες πιέζοντας στα τοιχώματα.

Την τρυπάμε με πιρούνι και στρώνουμε μέσα χαρτί ψησίματος που γεμίζουμε με τα ειδικά βαρίδια (ή όσπρια) που θα εμποδίσουν τη ζύμη να σηκωθεί.

Την ψήνουμε για 5'-6'.

Αφαιρούμε το χαρτί.

Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τα αβγά, τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη να γίνουν ένα μείγμα.

Στρώνουμε στον πάτο της τάρτας τα αχλάδια σε σχήμα αστεριού και ρίχνουμε από πάνω τα μήλα.

Αδειάζουμε επάνω το μείγμα της κρέμας και σκορπίζουμε τα φρούτα του δάσους, εφόσον χρησιμοποιήσουμε.

Ψήνουμε την τάρτα 35'-40'.

Οταν βγει, την πασπαλίζουμε με λίγη άχνη. * τα φρούτα του δάσους θα προσθέσουν την υπόξινη γεύση και το χρώμα τους.

Μπορείτε να τα παραλείψετε.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.