Υλικά
υλικά
100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σόδα σκόνη
1 κ.γ. baking powder
1 φλ.τσ. πουρέ κολοκύθας (από κολοκύθα που έχετε βράσει ή ψήσει στο φούρνο)
1/2 φλ.τσ. ξανθή ζάχαρη
2 αβγά
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1/3 φλ.τσ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
ελάχιστο αλάτι
2-3 κ.σ. κολοκυθόσπορο
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 180ο.
Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο.
Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το μέλι, τον πουρέ κολοκύθας μέχρι να γίνουν μείγμα ομοιογενές.
Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Στρώνουμε το μείγμα στη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω τον κολοκυθόσπορο, πιέζοντας ελαφρά με τη ράχη ενός κουταλιού.
Ψήνουμε το κέικ για 40'-45΄, μέχρι να ροδίσει από πάνω και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
Αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 15' πριν το κόψουμε.