
Υλικά
υλικά
100 κουβερτούρα 65% κακάο σε κομματάκια
4 κρόκους αβγών και 6 ασπράδια (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
1 κ.γ. βούτυρο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης
2 κ.σ. Γκραν Μαρνιέ ή Κουαντρώ
1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ελάχιστο αλάτι
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο και βουτυρώνουμε μια φόρμα σουφλέ χωρητικότητας 1 λ.
Λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί μαζί με το λικέρ και όταν λυώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα.
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και τους προσθέτουμε στη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 4' περίπου, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά.
Χτυπάμε τα 6 ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα σφιχτή, προσθέτοντας προς το τέλος την άχνη.
Την προσθέτουμε σταδιακά σε 3-4 δόσεις στο κρύο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε το σουφλέ για 20' μέχρι να φουσκώσει πολύ και να κάνει κρούστα η επιφάνεια.
Σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη και αρωματισμένη με βανίλια, σε μπολάκι.