Υλικά
για βάση Biscuit Υλικά
200gr ζάχαρη
14 κρόκοι αβγών
14 ασπράδια
160gr αλεύρι
160gr corn flour
12gr baking powder
1 stick βανίλια
240gr ζάχαρη
για την κρέμα σοκολάτας
300gr κρέμα γάλακτος 35%
100gr γλυκόζη
2 sticks φυσικής βανίλιας
220gr κουβερτούρα 55%
450gr κρέμα γάλακτος
επιπλέον:
400 γρ. κρέμα σαντιγύ
1 φλ.τσ. καραμελωμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα 200 gr ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν.
Κάνουμε την μαρέγκα χτυπώντας τα 240 gr ζάχαρη με τα ασπράδια.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο μείγμα με τους κρόκους και έπειτα την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Τέλος προσθέτουμε όλες τις σκόνες κοσκινισμένες και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα ή στο ταψί του φούρνου μας, και απλώνουμε το μείγμα έτσι, ώστε να έχουμε ένα παραλληλόγραμμο "παντεσπάνι" πάχους 2mm.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 10΄.
Για την κρέμα σοκολάτας: σιγοβράζουμε τα 300gr κρέμα γάλακτος μαζί με την γλυκόζη και τις βανίλιες (σχισμένες στη μέση).
Έπειτα λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι και την προσθέτουμε στο μείγμα που βράσαμε.
Ομογενοποιούμε το μίγμα μας με μίξερ χειρός, έχοντας αφαιρέσει τα sticks βανίλιας.
Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ (όχι με το σύρμα!).
Σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.Food StylingΣπάζουμε σε πολύ χοντρά κομμάτια τα φουντούκια.
Παίρνουμε το biscuit και κόβουμε περιμετρικά για να το ισιώσουμε και να έχουμε ένα ομοιόμορφο παραλληλόγραμμο.
Απλώνουμε την κρέμα μας σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα μισά σπασμένα καραμελωμένα φουντούκια.
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τον κορμό στην πιατέλα σερβιρίσματος και τον καλύπτουμε με τη σαντιγύ, σχηματίζοντας επάνω ραβδώσεις σαν τα νερά του ξύλου.
Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα φουντούκια.