Follow us

Κορμός black forest

Κορμός black forest

Υλικά

υλικά

για το παντεσπάνι

100 γρ. ζάχαρη

90 γρ. αλεύρι φαρίνα

3 αβγά

2 κ.σ. κακάο σκόνη

για την κρέμα-μους σοκολάτας:

100 γρ. κουβερτούρα

3 αβγά πολύ φρέσκα

40 γρ. ζάχαρη

κερασάκια μαρασκίνο (βαζάκι)

50 ml kircsh (αλκοόλ από κεράσια)

κρέμα σαντιγύ:

300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

40 γρ. ζάχαρη

1 καψουλάκι βανίλιας

για τη διακόσμηση:

ξυσμένη κουβερτούρα και κερασάκια μαρασκίνο ή confit

παρασκευή

Σε ένα μπολ βάζουμε το kirsch και βυθίζουμε τα μισά κερασάκια από το βαζάκι για 30'.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το σιρόπι από το βαζάκι, 3 κ.σ kirsch και 2ο γρ.

ζάχαρη και τα βράζουμε μερικά λεπτά να γίνουν αραιό σιρόπι (με αυτό θα ραντίσουμε το παντεσπάνι).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Χωρίζουμε τα 3 αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα σφιχτή.

Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και τους ανακατεύουμε απαλά με τη μαρέγκα.

Ρίχνουμε στο μείγμα των αβγών το αλεύρι και το κακάο μέσα από σουρωτήρι.

Ανακατεύουμε το μείγμα με κουτάλι με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, απαλά, ώστε να μην πέσει η μαρέγκα.

Οταν ενσωματωθεί εντελώς απλώνουμε τον χυλό σε επιφάνεια ψησίματος ή επάνω σε χαρτί ψησίματος σε ταψάκι και τον απλώνουμε ομοιόμορφα σε σχήμα ελαφρώς παραλληλόγραμμο, 3-4 χιλ.

Ψήνουμε επί 12'-15'.

Εχουμε έτοιμη μια καθαρή πετσέτα κουζίνας υγρή και εκεί ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι.

Το τυλίγουμε ανάλαφρα μαζί με την πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει έτσι.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας: λυώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα.

Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τμηματικά τη σοκολάτα ανακατεύοντας.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα σε 4-5 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά.

Οταν γίνει ένα λείο μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε σαντιγύ και βάζουμε επίσης στο ψυγείο για 1 ώρα.Στήσιμο του γλυκού: όταν κρυώσει το παντεσπάνι το ξετυλίγουμε και το ανοίγουμε προσεκτικά.

Το ραντίζουμε με το κρύο σιρόπι.

Απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα τη μους σοκολάτας και προσθέτουμε τα κερασάκια που μουλιάσαμε στο kirsch, στεγνωμένα.

Τυλίγουμε σε ρολό το παντεσπάνι με προσοχή και το μεταφέρουμε σε στενόμακρη πιατέλα.

Κόβουμε τις δύο άκρες ώστε να είναι ελαφρώς λοξές.

Καλύπτουμε τον κορμό με τη σαντιγύ χρησιμοποιώντας κορνέ ή με ένα μαχαίρι.

Κατόπιν κάνουμε ραβδώσεις σαν του κορμού.

Διακοσμούμε με ξύσματα σοκολάτας και κερασάκια.Updated: 28/12/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 30/12/13

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.