X

Kέικ με καρότο (της Ναταλίας Δραγούμη)

Υλικά

Υλικά:

5 αυγά

12 κούπα καστανή ζάχαρη 

2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κούπα λάδι ελιάς ελαφρύ (όχι το βαρύ, καλό μας λάδι από το χωριό!)

1 κούπα καρότο, καλά τριμμένο στο μούλτι

1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι

1 πρέζα ξύσμα πορτοκαλιού ή λίγη κανέλα

1/2 κούπα καρύδι, τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά για περίπου 10 λεπτά.2.

Προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το καρότο, τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού ή την κανέλα, το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα.3.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?C για περίπου 35 λεπτά.4.

Για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι.

Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο!Tip: Δεν πρέπει να ανοίγουμε τον φούρνο όσο ψήνεται το κέικ.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Ναταλίας Δραγούμη "Μαγειρεύοντας με την κόρη μου", εκδόσεις Μίνωας.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Γλυκά