Υλικά
Υλικά
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ .κ. (μέλι ή ζάχαρη)
1 κοφτό κ. κ. αλάτι
2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό, περίπου
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
μέλι για το σιρόπιασμα
κανέλα για το πασπάλισμα
καβουρντισμένο σουσάμι
Παρασκευή
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε, λίγο-λίγο, το νερό, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
Προσθέτουμε το αλάτι, καλύπτουμε τη λεκανίτσα με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο του σπιτιού, για 30 λεπτά, για να φουσκώσει ο χυλός. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή φριτέζα.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το χυλό και τον ρίχνουμε, κουταλιά- κουταλιά, στο καυτό ελαιόλαδο.
Κάθε φορά, πριν πάρουμε μια νέα ποσότητα χυλού, βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να μην κολλάει ο χυλός.
Τους τηγανίζουμε, λίγους-λίγους, για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το μέλι και τους πασπαλίζουμε με κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.Θ.Τ.