Υλικά
Υλικά
150 γρ αλεύρι
200 ml γάλα
2 αβγά
ελαιόλαδο
αλάτι
Παρασκευή
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με τα αβγά, προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε ξανά, καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή όποιο άλλο έλαιο χρησιμοποιήσουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, παίρνουμε μια δόση ζύμης με ένα κουτάλι της σούπας και με ένα δεύτερο σχηματίζουμε μπαλίτσες.
Τις ρίχνουμε στο λάδι που δεν θα πρέπει να είναι πολύ καυτό για να προλάβουν να τηγανιστούν μέχρι μέσα και τις αφήνουμε να ροδίσουν, για μερικά λεπτά.
Βγάζουμε τα μπενιέ από το τηγάνι, στρώνουμε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τα ακουμπάμε πάνω να στεγνώσουν καλά, πριν τα σερβίρουμε. Θ.Τ.