Υλικά
Υλικά
315 γρ αλεύρι
2 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη (ή εκχύλισμα βανίλιας)
250 γρ αγελαδινό γιαούρτι, όχι στραγγιστό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
άχνη για το σερβίρισμα ή μαρμελάδα φρούτων
Παρασκευή
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά.
Χτυπάμε τα αβγά με τη βανιλίνη ή το εκχύλισμα της βανίλιας, το γιαούρτι και το αλάτι σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και τη μαγιά, ανακατεύοντας πάντα για να μην σβολιάσει η ζύμη.
Την αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή όποιο άλλο έλαιο χρησιμοποιήσουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, παίρνουμε μια δόση ζύμης με ένα κουτάλι της σούπας και με ένα δεύτερο σχηματίζουμε 4 μπενιέ.
Τα ρίχνουμε στο λάδι που δεν θα πρέπει να είναι πολύ καυτό, για να προλάβουν να τηγανιστούν μέχρι μέσα.
Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά και φουσκώσουν, τα γυρίζουμε για να ροδίσουν κι από την άλλη.
Βγάζουμε τα μπενιέ από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, στρώνουμε σε μια πιατέλα απορροφητικό χαρτί και τα ακουμπάμε πάνω του για να στεγνώσουν καλά, πριν τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με την άχνη ή συνοδεύοντάς τα με τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Θ.Τ.