Υλικά
Υλικά
χυμός και λεπτές λωρίδες ξύσματος από 2 μεγάλα πορτοκάλια
120 γρ. ζάχαρη
45 γρ. ρυζάλευρο
500 ml νερό
50 γρ αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
Παρασκευή
Τρίβουμε καλά τα πορτοκάλια με ένα βουρτσάκι, παίρνουμε το ξύσμα τους με ένα ειδικό μαχαιράκι (για ζουλιέν), τα στύβουμε και κρατάμε τις πορτοκαλόκουπες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό τους, μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και το ρυζάλευρο.
Τα ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί ο νισεστές και τα βράζουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κι ελαφρά κολλώδης κρέμα.
Μόλις το μείγμα αρχίζει να σχηματίζει φουσκάλες από το βρασμό στην επιφάνεια του προσθέτουμε το περισσότερο από το ξύσμα και τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Μεταγγίζουμε την κρέμα σε 6 γυάλινα ή κεραμικά μπολάκια, ελαφρά περασμένα, εσωτερικά, με τις στυμμένες πορτοκαλόκουπες.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν, για τουλάχιστον 4 ώρες, πριν τα σερβίρουμε, πασπαλισμένα με τις υπόλοιπες ζουλιέν (λεπτές λωρίδες της φλούδας) του πορτοκαλιού.Σημ.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και μερικές μαύρες σταφίδες μουσκεμένες στο χυμό του πορτοκαλιού την ώρα που βράζει η κρέμα.Θ.Τ.