Υλικά
Υλικά
500 γρ. ζάχαρη
ξύσμα και χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
70 ml κονιάκ ή Grand Marnier
1 κιλό ψίχα από καρύδια, καλά καθαρισμένη και ψιλοκοπανισμένη
280 γρ. φρυγανιά τριμμένη
125 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στον τρίφτη
ξύσμα μοσχοκάρυδου
1 κ. κ. κανέλα
100 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
Παρασκευή
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό των πορτοκαλιών.
Τα ζεσταίνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα όχι πολύ πηχτό σιρόπι, προσθέτουμε το κονιάκ (ή το Grand Marnier) και το αφήνουμε να χλιάνει αρκετά για να μπορούμε να το διαχειριστούμε.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός των αμυγδάλων, και τα ζυμώνουμε.
Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα σε μια πιατέλα και περνάμε ένα-ένα τα μπαλάκια, ρολάροντας και πιέζοντας τα για να κολλήσουν τα αμύγδαλα πάνω τους.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανέλα, ινδική καρύδα ή κακάο.Θ.Τ.