Υλικά
υλικά
250 γρ. φράουλες
80 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
1οο γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
1/2 φλ.τσ. αμύγδαλο χοντροκομμένο (προαιρετικά)
παρασκευή
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε κομματάκια.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Λυώνουμε το βούτυρο, μέχρι το σημείο να γίνει απλώς ρευστό, σαν κρέμα.
Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε λίγο το λυωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και την αμυγδαλόσκονη.
Σε ένα στρογγυλό πυρέξ ή σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη βάζουμε τις φράουλες και από πάνω σκεπάζουμε με το μείγμα του κραμπλ που φτιάξαμε, τριμμένο σε ψίχουλα και το αμύγδαλο (αν χρησιμοποιήσουμε).
Ψήνουμε το γλυκό για 15'-20' μέχρι να ροδίσει το κραμπλ.
Ταιριάζει με μια μπάλα παγωτό βανίλια.