Υλικά
υλικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 60% κακάο
1/2 κ. φράουλες, καθαρισμένες, κομμένες στα 2-4 (ανάλογα με το μέγεθος)
400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
λίγη άχνη
για το χυλό του κέικ:
110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 φρέσκα αβγά
90 γρ. κορν φλάουερ
40 γρ. κακάο
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τα 3/4 της ζάχαρης στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρίσουν.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο και το αλεύρι με το κορν φλάουερ.
Προσθέτουμε κατόπιν τη μαρέγκα σε 3-4 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι να ενσωματωθεί.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 15'-20'.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια σε τρεις ισομεγέθεις δίσκους.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με 1 κ.σ άχνη.
Στρώνουμε τη μισή σαντιγύ σε ένα δίσκο παντεσπάνι και απλώνουμε τις μισές φράουλες.
Σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο και στρώνουμε την υπόλοιπη σαντιγύ και τις φράουλες (κρατάμε μερικές για διακόσμηση).
Ακουμπάμε επάνω τον τρίτο δίσκο παντεσπάνι.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια.
Οταν λυώσει εντελώς η σοκολάτα ανακατεύουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε με τη σοκολάτα το γλυκό χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
Διακοσμούμε με φράουλες και αφήνουμε να σφίξει το γκλάσο σοκολάτας πριν σερβίρουμε.Σημ. για ταχύτητα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο παντεσπάνι.