Follow us

Τσίζκεϊκ με φράουλες

Τσίζκεϊκ με φράουλες

Υλικά

Yλικά

200 γρ. φράουλες

200 γρ. μπισκότα speculoos

350 τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια

100ml. κρέμα γάλακτος

90 γρ. ζάχαρη

60 γρ. φρέσκο βούτυρο

2 αβγά

1 καψουλάκι βανίλιας

1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα

παρασκευή

Αυτό το τσίζκεϊκ γίνεται σε δύο δόσεις: πρώτα θα ετοιμάσετε τη βάση, από την προηγούμενη μέρα ή από το πρωί, ώστε να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο. Ανάβουμε το φούρνο στους 160ο.

Λυώνουμε το βούτυρο και κάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι ή άλλο μπλέντερ.

Ανακατεύουμε καλά μπισκότα με βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα, πιέζοντας καλά να γίνει μια σφιχτή βάση.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και τα ανακατεύουμε με 70 γρ.

ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Το αδειάζουμε στη φόρμα, επάνω στη βάση με τα μπισκότα και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Το ψήνουμε στο φούρνο για 30'.

Όταν το βγάλουμε θα πρέπει να είναι ελαφρά τρεμουλιαστό στο κέντρο.

Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ή όλη τη νύχτα.

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση, αν είναι μεγάλες.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ με την υπόλοιπη ζάχαρη και το χυμό από 1/2 λεμόνι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, παίρνουμε το σιρόπι που άφησαν οι φράουλες και το χτυπάμε στο μούλτι μαζί με 3-4 φράουλες ώστε να γίνει μια "σάλτσα" φράουλας (κουλί).

Τακτοποιούμε τις υπόλοιπες φράουλες επάνω στο τσίζκεϊκ και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Μπορούμε να γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας χουρμάδες

Δοκιμάστε τρία πεντανόστιμα γλυκά που απογειώνονται από τον καρπό της φοινικιάς.

Βάλε το νεκταρίνι στην κουζίνα σου!

Δείτε τρεις συνταγές με το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το σταφύλι πρωταγωνιστεί σε αυτά τα τρία γλυκά

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για κρέμα, κέικ και trifle με σταφύλι.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.