Follow us

Τραγανή τάρτα με ροδάκινα

Τραγανή τάρτα με ροδάκινα

Υλικά

υλικά για 6 άτομα

για τη βάση:

250 γρ. αλεύρι

200 γρ. ζάχαρη

180 γρ. βούτυρο φρέσκο

3 κρόκοι αβγών

(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια έτοιμη ζύμη τάρτας)

για τη γέμιση:

6 γιαρμάδες ή ροδάκινα ώριμα

6 κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο

6 κ.σ. ζάχαρη

100 ml νερό

παρασκευή

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου, μέχρι να μαλακώσει εντελώς.

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και τους κρόκους και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να σηματιστούν λεπτά ψίχουλα.

Ζυμώνουμε ελαφρά για να πάρουμε μια ζύμη ελαστική, αλευρώνοντας συχνά τα δάχτυλά μας.

Την κάνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες των 24 εκ.

Ανοίγουμε τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνουμε στην φόρμα πιέζοντας να εφαρμώσει στις κόγχες.

Ισιώνουμε το τελείωμα με μαχαίρι.

Κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια με πιτούνι.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε μέσα όσπρια ωμά, που θα την εμποδίσουν να φουσκώσει.

Ψήνουμε για 15'.

Αφαιρούμε λαδόκολλα και όσπρια και ψήνουμε άλλα 4' περίπου, κατόπιν τη βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στη φωτιά και τοποθετούμε μέσα τα ροδάκινα, κομμένα στη μέση, με την κυρτή πλευρά προς τα κάτω.

Στην αρχή θέλουμε χαμηλή φωτιά ώστε τα ροδάκινα να βγάλουν τους χυμούς τους, κατόπιν δυναμώνουμε ελαφρά, ώστε να εξατμιστεί το νερό και να καραμελώσουν οι χυμοί.

Στη διάρκεια του ψησίματος περιχύνουμε τα ροδάκινα με το χυμό τους.

Απλώνουμε στην άδεια τάρτα 3 κ.σ μαρμελάδα.

Τοποθετούμε μέσα τα ροδάκινα με την κοίλη πλευρά προς τα κάτω ή κομμένα σε φέτες, τη μια να μισοκαλύπτει την άλλη.

Ζεσταίνουμε ελαφρά τις υπόλοιπες 6 κ.σ μαρμελάδα με 3 κ.σ ζάχαρη ανακατεύυοντας μέχρι να λυώσει.

Την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στα ροδάκινα για να σχηματίσει ένα στρώμα γυαλιστερό σαν ζελατίνα.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.