Υλικά
Υλικά για 4-5 άτομα
1 μεγάλο λεμόνι ακέρωτο, τον χυμό και το ξύσμα
250 ml γάλα πλήρες
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
200 γρ. ζάχαρη
Παρασκευή
Σ' ένα μπλέντερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ξύσμα του λεμονιού.
Μεταφέρουμε σε μπολ και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας καλά, ώστε να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την προσθέτουμε με το κουτάλι, λίγη λίγη στο μείγμα.
Μεταφέρουμε σε μεταλλικό δοχείο παγωτού με σκέπασμα και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 περίπου ώρες, μέχρι να πήξει.
Δεν χρειάζεται χτύπημα ενδιαμέσως.