Υλικά
Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. νιφάδες μαύρης κουβερτούρας
50 γρ. κακάο σκόνη
150 γρ. φρέσκο βούτυρο, ελαφρά λυωμένο
200 ml γάλα μειωμένων λιπαρών
5 αβγά (2 ολόκληρα + 3 ασπράδια)
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
μια τσιμπιά αλάτι
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε αλεύρι, μαγιά, κακάο και σχηματίζουμε λοφάκι με μια λακουβίτσα στο κέντρο.
Σπάμε εκεί τα ολόκληρα αβγά και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη, προσθέτοντας σταδιακά το γάλα και το βούτυρο, μέχρι να ενσωματωθούν σε ένα μείγμα.
Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια με μια σταλιά αλάτι σε μαρέγκα, χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός.
Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το 1/3 της μαρέγκας στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
Την υπόλοιπη μαρέγκα την ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα, σε 4-5 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με το κουτάλι, με φορά από κάτω προς τα πάνω.
Στο τέλος, ανακατεύουμε απαλά τις νιφάδες κουβερτούρας.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια (γεμίζοντας κατά τα 3/4) και ψήνουμε τα μάφιν για 20'-22', αφήνοντας να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε.