Follow us

Γρανίτα καρπούζι (του σεφ Γιώργου Καραγιάννη)

Γρανίτα καρπούζι (του σεφ Γιώργου Καραγιάννη)

Υλικά

Υλικά

1 λίτρο πολτοποιημένο καρπούζι (αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια)

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. ζάχαρη για μαρμελάδες (με πηκτίνη)

1 φιαλίδιο βανιλίνη

1 κουτ. σούπας βότκα

1 κουτ. σούπας φυσικός χυμός λεμονιού

Παρασκευή

Βάλτε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με όλα τα υλικά εκτός της βότκας.

Αφήστε τα να βράσουν για 7 λεπτά.Βυθίστε την κατσαρόλα σε μεγαλύτερη λεκάνη, όπου έχετε βάλει παγωμένο νερό και παγάκια και ανακατεύεετε συχνά μέχρι να κρυώσει το σιρόπι.

Αδειάστε το σε μεταλλικό μπολ και αφήστε το στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα να κρυώσει καλύτερα.Ετοιμάστε την παγωτομηχανή σας.

Ρίξτε στον κάδο της το κρύο σιρόπι, συμπληρώστε με τη βότκα και θέστε τη σε λειτουργία.

Σε 30 λεπτά περίπου η γρανίτα σας θα είναι έτοιμη.

Αδειάστε τη σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, βάλτε την στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου, να παγώσει καλύτερα και μετά μπορείτε να την απολαύσετε.

Tips: Αν το καρπούζι σας δεν είναι πολύ γλυκό συμπληρώστε 50γρ.

επιπλέον ζάχαρη για μαρμελάδες.Για τον πολτό χρησιμοποιήστε καρπούζι από την καρδιά του φρούτου, για να γίνει πιο γλυκιά η γρανίτα σας.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Γιώργου Καραγιάννη "Φτιάχνω μόνος μου παγωτά και γρανίτες", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψύχαλου.

Επίσης...

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Περισσότερα από

Γλυκά

Απόλαυση στο κουτάλι: 4 σπιτικές συνταγές για παγωτό (και vegan!)

Το παγωτό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση - κι όταν το φτιάχνεις στο σπίτι, γίνεται ακόμα πιο γευστικό και υγιεινό.

Παγωτό Κεράσι

Ένα από τα ωραιότερα παγωτά, που σκίζει τόσο σε χρώμα όσο και σε άρωμα.

Παγωτό Γιαούρτι με Κεράσι

Η ελαφριά ξινάδα του παγωμένου γιαουρτιού ταιριάζει περισσότερο από όλες τις γεύσεις παγωτού με τα φρούτα και κυρίως τα κόκκινα.

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.