Follow us

Κάπκεϊκ σοκολάτας με φράουλες

Κάπκεϊκ σοκολάτας με φράουλες

Υλικά

Υλικά για 12 κάπκεϊκ:

100 γρ. αλεύρι

70 γρ. κουβερτούρα 65%

70 γρ. κακάο

110 γρ. βούτυρο φρέσκο

110 γρ. ζάχαρη άχνη

100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

2 αβγά

5 γρ. μαγιά σε σκόνη

1 κ.γ. υγρή βανίλια

ελάχιστο αλάτι

για το γκλάσο:

12 φράουλες μέτριες

150 γρ. κουβερτούρα

30 γρ. βούτυρο φρέσκο

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Ετοιμάζουμε τα φορμάκια για 12 κάπκεϊκ τοποθετώντας μέσα χάρτινες θήκες.

Λυώνουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το κακάο σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Ανακατεύουμε το αλέυρι με τη μαγιά και μια τσιμπιά αλάτι.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να αναμιχθεί.

Κατόπιν, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε καλά, να γίνει ομοιογενής χυλός.

Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μέχρι τα 2/3 και βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο για 20΄ περίπου.

Δοκιμάζουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού σε ένα μάφιν, που πρέπει να βγει καθαρή.

Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Μετά από 15', αφαιρούμε προσεκτικά τις χάρτινες θήκες και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως στη σχάρα.

Για το γκλάσο, λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το γκλάσο επάνω στα μάφιν με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με κορνέ χοντρό, σχηματίζοντας λοφάκι.

Πριν σκληρύνει, τοποθετούμε επάνω από μια φράουλα (πλυμένη, στεγνωμένη).

Καλύτερα να αφήσουμε στις φράουλες το κοτσανάκι τους.

Όταν κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε αν θέλουμε, σε χάρτινες θηκούλες.

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.