Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
200 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
80 γρ. αλεύρι
20 γρ. καλαμποκάλευρο
4 αβγά
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Λυώνουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια, μαζί με το βούτυρο σε μπαιν μαρί (επάνω από καυτό νερό).
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στη συνέχεια τα αλεύρια ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μείγμα ομοιογενές.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά, με φορά από κάτω προς τα επάνω.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα στρογγυλή ή παραλληλόγραμμη και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε το γλυκό για 30'-35'.
Θα πρέπει να μείνει μαλακό και υγρό.
Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρισμα.
Το σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε την επιφάνεια με κακάο ή με ξύσμα σοκολάτας.