Υλικά
2 κ. καρπούζι + 200 γρ. καρπούζιΥλικά
16 φύλλα ζελατίνης ή 20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη *
2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Βγάζουμε τους σπόρους και λιώνουμε το καρπούζι στο μπλέντερ.
Το σουρώνουμε από πολύ λεπτό σουρωτήρι.
Χρειαζόμαστε 1 lt χυμό (περίπου 4 φλ.).
Βγάζουμε τους σπόρους από τα 200 γρ.
καρπούζι και κόβουμε την ψίχα σε κύβους 1 εκ.
Βάζουμε το μισό χυμό καρπουζιού στο ψυγείο.
Βράζουμε τον υπόλοιπο καρπουζοχυμό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό που έχουμε αφήσει στο ψυγείο και ξανα –ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε σε 8 βρεγμένα φορμάκια τις σταγόνες σοκολάτας και τα κομματάκια του καρπουζιού και ρίχνουμε μέσα το ζελέ.
Αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βουτάμε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζουμε σε πιατάκι.
*Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης, τα βάζουμε πρώτα να μαλακώσουν σε 1/2 φλ.
κρύο νερό, τα στύβουμε και μετά τα ρίχνουμε στο βραστό χυμό.
Α.Τ.