Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα Υλικά
6 ξυλάκια για παγωτό ή 3 ξύλινα σουβλάκια σπασμένα στα δύο (συνολικά 6 κομμάτια)
2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες η κάθε μια σε 3 κομμάτια
1/3 φλ. χοντροκοπανισμένα κάσιους ή αμύγδαλα ή φιστίκια
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολα.
Περνάμε ένα κομμάτι μπανάνα σε κάθε σουβλάκι ή ξυλάκι και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, ρίχνοντας κι άλλη σοκολάτα με το κουτάλι για να καλυφθεί καλά.
Πασπαλίζουμε με τα κάσιους ή τα τα αμύγδαλα ή τα φιστίκια.
Απλώνουμε τα ξυλάκια ή τα σουβλάκια επάνω στη λαδόκολλα και τα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο πριν τα σερβίρουμε.
Διατηρούνται πολύ καλά μέχρι 3 ημέρες (οπότε αξίζει τον κόπο να φτιάξουμε περισσότερα αν έχουμε διάθεση).
Α.Τ.