Υλικά
350 ml γάλα εβαπορέ Υλικά
220 ml φρέσκο γάλα
2 αβγά
1 κ.σ. κακάο πικρό
½ φλ. τσ. μέλι
2 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 δόση βανιλίνη
3 -4 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα εβαπορέ, το φρέσκο γάλα και το κακάο μέχρι να διαλυθεί το κακάο καλά.
Προσθέτουμε το μέλι, τα αβγά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα φορμάκια.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί και το γεμίζουμε με νερό, που να φθάνει μέχρι τη μέση τους.
Ψήνουμε για 1 ώρα (αν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο πρέπει να βγει καθαρό).
Βγάζουμε από τα φούρνο τις κρέμες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες.
Για να σερβίρουμε, καλύπτουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια της κάθε φόρμας με ζάχαρη σε πάχος 2 χιλιοστά. Βάζουμε κάτω από το γκριλ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα (ή χρησιμοποιούμε το φλόγιστρο).
Α.Τ.