Υλικά
12 -16 ξερά σύκα Υλικά
2 φλ. μπράντι
6 κ.σ. μαργαρίνη
4 κ.σ. ανθόμελο
1 κ.γ.τριμμένη κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ο C.
Πλένουμε τα σύκα, τα στεγνώνουμε, βγάζουμε το κοτσανάκι τους και τα βάζουμε να μουσκέψουν στο μπράντι όλη τη νύχτα.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε στη μέση χωρίς να τα χωρίσουμε τελείως.
Τα πιέζουμε να πλατύνουν και τα βάζουμε με την κομμένη μεριά προς τα πάνω σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα.
Βάζουμε τη μαργαρίνη, το μέλι, το αλάτι και την κανέλα στη μουλινέτα και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Το μοιράζουμε επάνω στα σύκα.
Ψήνουμε γύρω στα 15 λεπτά.
Βάζουμε, αν θέλουμε, 1 κλωναράκι λεβάντας επάνω στο κάθε σύκο και σερβίρουμε 2 σύκα στη μερίδα.
Α.Τ.