Follow us

Μάφινς με λευκή σοκολάτα

Μάφινς με λευκή σοκολάτα

Υλικά

Υλικά

2 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση αλεύρι

2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 ½ φλ. λευκή σοκολάτα τριμμένη

4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου

1 αβγό 

¾ φλ. ζάχαρη

¾ φλ. γάλα με πλήρη λιπαρά

1 δόση βανιλίνη

για τη γαρνιτούρα:

1 φλ. λευκή σοκολάτα τριμμένη

10 κομμάτια τζίντζερ ζαχαρωμένα, κομμένα σε μικρές λωρίδες

ή ¾ φλ. ζαχαρωμένη πορτοκαλόφλουδα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ, το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το σημείο να σιγοβράζει.

Βάζουμε τη μισή σοκολάτα και το βούτυρο σε πυρίμαχο μπολ με χερούλια και το τοποθετούμε στα χείλη της κατσαρόλα με το νερό (μπεν μαρί).

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν. Βγάζουμε το μπολ από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα λείο, ενιαίο μείγμα.

Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ ελαφρά το αβγό με την ζάχαρη και τη βανιλίνη μέχρι να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα και να πήξουν κάπως (περίπου 2 λεπτά).

Ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα της σοκολάτας και σιγά –σιγά το γάλα, συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα εντελώς λείο.

Αφήνουμε το μίξερ, ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Ενσωματώνουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φορμίτσες των μάφινς και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Γεμίζουμε κάθε θήκη κατά τα 3/4.

Ψήνουμε για 20 λεπτά –είναι έτοιμα αν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγει καθαρή.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως επάνω σε σχάρα.

Φτιάχνουμε τη γαρνιτούρα: λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Την αφήνουμε να χλιάνει λίγο και περιχύνουμε τα μάφινς.

Πριν κρυώσει τελείως, στολίζουμε με τις λωρίδες του τζίντζερ ή της πορτοκαλόφλουδας.

Α.Τ.

Επίσης...

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

Εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.