Υλικά
4 κ.σ. ξερό χαμομήλι Υλικά
½ φλ. ζάχαρη
1 φασόλι βανίλιας ή μια δόση βανιλίνης
4 φλ. νερό
4 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 μέτρια αχλάδια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφήνουμε το κοτσανάκι τους επάνω και τα αλείφουμε με λεμόνι για μην μαυρίσουν.
Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το χαμομήλι, την ζάχαρη και το νερό.
Σχίζουμε το φασόλι της βανίλιας κατά μήκος και ξύνουμε το εσωτερικό μέσα στο κατσαρολάκι η ρίχνουμε τη βανιλίνη και φέρνουμε το μείγμα σε βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε μέσα τα αχλάδια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γλάσο να μαγειρευτεί γύρω στα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.
Σερβίρουμε περιχύνοντας τα αχλάδια με το γλάσο του χαμομηλιού.
Α.Τ.