Υλικά
1 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 cup all-purpose flourΥλικά
1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
¾ φλ. καρύδια
½ φλ. φυλλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
120 γρ. πικρή σοκολάτα χοντροξυσμένη
¾ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 ½ φλ. ζάχαρη
3 αβγά
1 δόση βανιλίνης
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Στρώνουμε με λαδόκολα ένα τετράγωνο χαμηλό ταψάκι, πλευράς 20 εκ.. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, τηνμπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και τα ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε πάλι.
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη, τα αβγά χτυπημένα και τη βανίλια.
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά και αργά με τον αβγοδάρτη.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε γύρω στα 30 -35 λεπτά.
Αφήνουμε τα μπράουνις να κρυώσουν τελείως πριν τα κόψουμε.