Υλικά
100 γρ. ζάχαρηΥλικά
½ φλ. νερό
1 φλ. γάλα
1 φλ. κρέμα καρύδας
4 αβγά
50 γρ. ζάχαρη
1 δόση βανιλίνης
25 γρ. τριμμένη καρύδα
6 πυρίμαχα μπολάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Φτιάχνουμε την καραμέλα: Λιώνουμε τα 100 γραμ.
ζάχαρη και 3 κουταλιές νερό σε κατσαρολάκι επάνω σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε.
Μόλις το σιρόπι πάρει χρυσαφί χρώμα (σε 4-5 λεπτά) ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό και συνεχίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει η καραμέλα.
Τη μοιράζουμε στα μπολάκια γυρίζοντάς τα για να καλυφθούν παντού με καραμέλα.
Φτιάχνουμε την κρέμα: Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά (δεν αφήνουμε το μείγμα να βράσει).
Χτυπάμε τα αβγά, τα 50 γραμ.
ζάχαρη και τη βανίλια σε μεγάλο μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ρίχνουμε σιγά -σιγά το μείγμα γάλα/κρέμα καρύδας και την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Μοιράζουμε την κρέμα στα καραμελωμένα μπολάκια, τα βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε νερό, που πρέπει να τους φθάνει μέχρι τη μέση.
Βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε 30-40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο.
Σερβίρουμε την κρέμα παγωμένη.
Α.Τ.