Υλικά
2 φλ. καρότα τριμμέναΥλικά
2 φλ. σκληρό αλεύρι (κίτρινο)
1 φλ. ανθόμελο
1 φλ. ελαιόλαδο με απαλή γεύση
4 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
2 πρέζες αλάτι
2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
3 κ.γ. τριμμένη κανέλλα
½ κ.γ τριμμένα γαρύφαλλα
1 ½ φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
Για την επικάλυψη
1 φλ. ανθόμελο
250 γρ. τυρί κρέμα
2/3 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Γλυκό του κουταλιού καρότο αν θέλουμε
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ.
και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το χέρι το αλεύρι, το αλάτι, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα και τα μπαχαρικά.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το μέλι και το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτουμε ένα –ένα τα αβγά και τις βανίλιες συνεχίζοντας να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Τα προσθέτουμε στο αλεύρι κα ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά και προσεκτικά.Ψήνουμε για 30 -35 λεπτά.
Το γλυκό είναι έτοιμο, όταν βγει καθαρή η λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέσα στο ταψί για 10 λεπτά και το γυρίζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: με το μίξερ χειρός χτυπάμε καλά το βούτυρο με το μέλι και προσθέτουμε το τυρί κρέμα δουλεύοντας συνέχεια μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Το απλώνουμε επάνω στο κέικ και αν θέλουμε, το στολίζουμε με λίγο γλυκό του κουταλιού καρότο στραγγισμένο.
Α.Τ.Updated: 01/02/22Ημ/νια α' δημοσίευσης: 14/04/16