Υλικά
2 ροδάκινα ή ανάλογα νεκταρίνια Υλικά
400 γρ. κεράσια
200 γρ. βερίκοκα
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
8 κ.σ. φρέσκος χυμό πορτοκαλιού
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
4 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
Για το σερβίρισμα: παγωτό βανίλια ή γιαούρτι, μέλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Πλένουμε τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια, βγάζουμε τους σπόρους και τα κόβουμε σε κύβους ίσου μεγέθους με τα κεράσια.
Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τους σπόρους και τα αφήνουμε ολόκληρα.
Πλένουμε τα βερίκοκα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα χωρίζουμε στα δύο.
Τα βάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Κόβουμε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτου μήκους 60 εκ.
και διπλώνουμε το καθένα στα δύο.
Αλείφουμε με 1 κουταλιά βούτυρο το καθένα και μοιράζουμε επάνω τα φρούτα.
Βάζουμε στη μέση από 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο και διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο χαλαρά ώστε να κλειστούν καλά μέσα τα φρούτα.
Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως τα φρούτα καυτά, μαζί με παγωτό ή γιαούρτι και λίγο μέλι, αν θέλουμε.
Α.Τ.