Υλικά
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας γκοφρέτα Υλικά
6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (κατάλληλο το μασκαρπόνε)
1 ½ φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
4 αβγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα
Για την ganache
½ φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
120 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C..
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με σούστα διαμέτρου 23 εκ..
Τρίβουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.
Τρίβουμε με τα δάχτυλα να ενωθούν και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση της φόρμας.
Την βάζουμε επάνω σε σχάρα, ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλάτι και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Προσθέτουμε ένα –ένα τα αβγά, στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και στο τέλος τη σοκολάτα, δουλεύοντας συνέχεια.
Τυλίγουμε το μισό κάτω μέρος της φόρμας με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε τον χυλό.
Τοποθετούμε τη φόρμα σε ένα ταψί, το βάζουμε στο φούρνο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί βραστό νερό, να έρθει μέχρι τα μισά του ύψους της φόρμας. Ψήνουμε γύρω στη 1 ώρα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το cheesecake να μείνει μέσα στο φούρνο χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα (για να μην ραγίσει η επιφάνεια).
Ξεφουρνίζουμε, ξεκολλάμε το γλυκό από τις πλευρές της φόρμας με ένα μαχαίρι και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει επάνω σε σχάρα.
Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες –καλύτερα να το αφήσουμε όλη τη νύχτα.Ετοιμάζουμε την ganache σοκολάτας: σε μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι ή τηγανάκι, φέρνουμε την κρέμα γάλακτος σε βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να πυκνώσει γύρω στα 5 λεπτά.
Βγάζουμε το τσιζκέικ από το ψυγείο και απλώνουμε την ganache στο κέντρο του γλυκού.
Α.Τ.