
Υλικά
1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά
1 φλ. νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
μέλι, κανέλλα
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ δουλεύοντας με τον αβγοδάρτη.
Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο κρύο νερό για να έχουμε ένα σχετικά πυκνό χυλό, που να πέφτει όμως από το κουτάλι. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μπόλικο λάδι μέχρι να κάψει –δεν πρέπει όμως να καπνίσει.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο λάδι κουταλιά –κουταλιά.
Όταν οι τηγανίτες γίνουν κρούστα και ροδίσουν, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα ή με πιρούνι και ακουμπάμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι και κανέλλα ή πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλλα.
Α.Τ.