Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου
4 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 φλ. γάλα
3 αχλάδια μέτρια
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αχλάδια.
Τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Σε μεγάλη λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και εξακολουθώντας να δουλεύουμε προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το γάλα.
Κοσκινίζουμε μέσα στη λεκάνη το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το τζίντζερ.
Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε και τα αχλάδια.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μιας αντικολλητικής φόρμας για μάφινς.
Επειδή με αυτή τη δόση βγαίνουν περίπου 20 μάφινς αν δεν έχουμε φόρμα με τόσες θήκες τα ψήνουμε σε δύο δόσεις ή χρησιμοποιούμε θήκες μιας χρήσης από αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε σκέτα ή με άχνη ζάχαρη.
Α.Τ.