Υλικά
1 Σιρόπι Praline Dream ΓΙΩΤΗΣΥλικά
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
125 γρ. (1 πλάκα) Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
Για το κέικ
150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
5 αυγά
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) λιωμένο βούτυρο
200 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
300 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.Απλώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε αρχικά για 10-15 λεπτά στους 200οC και για άλλα 30 λεπτά στους 150οC.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε την Κουβερτούρα Γάλακτος και ανακατεύετε.
Μόλις λιώσει η κουβερτούρα την κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το Praline Dream, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.Αλείφετε το κέικ με το κρύο γλάσο.