Υλικά
Για τη ζύμηΥλικά
200 γρ. αλεύρι
50 γρ. τριμμένα φουντούκια
140 γρ. παγωμένο βούτυρο σε κύβους
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση
3 κ.σ. μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι
500 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
50 γρ. φουντούκι χοντροσπασμένο
2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 170ο C..
Βάζουμε το αλεύρι και τα φουντούκια σε λεκανίτσα και προσθέτουμε το βούτυρο.
Τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε για λίγο.
Βάζουμε στην άκρη 3 γεμάτες κ.σ από το μείγμα.
Προσθέτουμε 2 -3 κ.σ παγωμένο νερό στη λεκανίτσα και ζυμώνουμε γρήγορα να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα και κόβουμε 12 δισκάκια διαμέτρου 10 -12 εκ. με ένα κουπ πατ ή ένα ποτήρι ή ένα μπολ -θα πρέπει να μαζεύουμε ό, τι περισσεύει να το ανοίξουμε σε φύλλο και να το κόψουμε και αυτό σε δισκάκια.
Στρώνουμε τα δισκάκια στις θήκες μιας αντικολλητικής φόρμας για μάφιν. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε τηγανάκι μέχρι να λιώσει λίγο και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα τα κεράσια.
Μοιράζουμε τη σάλτσα στις θήκες των μάφιν επάνω στην ζύμη.
Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τη ζάχαρη στο μείγμα αλεύρι -ζάχαρη φουντούκια που είχαμε αφήσει στην άκρη και το πασπαλίζουμε επάνω στο μείγμα μαρμελάδα -κεράσια.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και η ζύμη και να μαλακώσουν τα κεράσια.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν τα ταρτάκια για 10 λεπτά, χαλαρώνουμε τις άκρες τους με μαχαίρι, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα για να ξεφορμάρουμε και επαναφέρουμε τα ταρτάκια στην κανονική τους θέση.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν σερβίρουμε, συνοδεύοντάς τα αν θέλουμε με λίγη σαντιγί.
A.T.