Follow us

Ταρτάκια με κεράσια και φουντούκια

Ταρτάκια με κεράσια και φουντούκια

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι

50  γρ. τριμμένα φουντούκια

140 γρ. παγωμένο βούτυρο σε κύβους

50 γρ.  ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση

3 κ.σ. μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι

500 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι

50 γρ. φουντούκι χοντροσπασμένο

2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 170ο C..

Βάζουμε το αλεύρι και τα φουντούκια σε λεκανίτσα και προσθέτουμε το βούτυρο.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε για λίγο.

Βάζουμε στην άκρη 3 γεμάτες κ.σ από το μείγμα.

Προσθέτουμε 2 -3 κ.σ παγωμένο νερό στη λεκανίτσα και ζυμώνουμε γρήγορα να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.

Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα και κόβουμε 12 δισκάκια διαμέτρου 10 -12 εκ. με ένα κουπ πατ ή ένα ποτήρι ή ένα μπολ -θα πρέπει να μαζεύουμε ό, τι περισσεύει να το ανοίξουμε σε φύλλο και να το κόψουμε και αυτό σε δισκάκια.

Στρώνουμε τα δισκάκια στις θήκες μιας αντικολλητικής φόρμας για μάφιν. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε τηγανάκι μέχρι να λιώσει λίγο και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα τα κεράσια.

Μοιράζουμε τη σάλτσα στις θήκες των μάφιν επάνω στην ζύμη.

Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τη ζάχαρη στο μείγμα αλεύρι -ζάχαρη φουντούκια που είχαμε αφήσει στην άκρη και το πασπαλίζουμε επάνω στο μείγμα μαρμελάδα -κεράσια.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και η ζύμη και να μαλακώσουν τα κεράσια.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν τα ταρτάκια για 10 λεπτά, χαλαρώνουμε τις άκρες τους με μαχαίρι, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα για να ξεφορμάρουμε και επαναφέρουμε τα ταρτάκια στην κανονική τους θέση.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν σερβίρουμε, συνοδεύοντάς τα αν θέλουμε με λίγη σαντιγί.

A.T.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας χουρμάδες

Δοκιμάστε τρία πεντανόστιμα γλυκά που απογειώνονται από τον καρπό της φοινικιάς.

Βάλε το νεκταρίνι στην κουζίνα σου!

Δείτε τρεις συνταγές με το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το σταφύλι πρωταγωνιστεί σε αυτά τα τρία γλυκά

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για κρέμα, κέικ και trifle με σταφύλι.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.