Υλικά
Για τη βάσηΥλικά
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. μπισκότα digestive
2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα καραμέλας
Για τη γέμιση
750 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
450 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. αλεύρι
4 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
400 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με σούστα διαμέτρου 25 -30 εκ.
και τη στρώνουμε με λαδόκολλα.
Θρυματίζουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την καραμέλα και τα ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση της φόρμας πιέζοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψήνουμε για 10 λεπτά, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, δουλεύουμε στο μπλέντερ 400 γρ.
από τα κεράσια με 170 γρ.
ζάχαρη και τα μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι.
Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν σαν πουρές.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Δουλεύουμε στο μπλέντερ το τυρί, το αλεύρι, τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μισή κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Απλώνουμε το μισό μείγμα του τυριού μέσα στη φόρμα επάνω στη βάση που έχουμε ετοιμάσει.
Απλώνουμε από πάνω τον μισό πουρέ κερασιού και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα του τυριού.
Χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι για σουβλάκι, ανακατεύουμε απαλά σχηματίζοντας κύκλους, έτσι ώστε να σχηματισθεί μια σπείρα από τον πουρέ των κερασιών στο τυρί -προσέχουμε να μην γδάρουμε τη βάση.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 150ο C, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέσα στον φούρνο για 30 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί, στην επιφάνεια.
Μοιράζουμε τον υπόλοιπο πουρέ κερασιού επάνω κουταλιές -κουταλιές και γαρνίρουμε ανάμεσα με τα υπόλοιπα κεράσια.
Α.Τ.