Υλικά
1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη κουρού Υλικά
1 κ. βερίκοκα
500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
4 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
1/3 φλ. κορνφλάουρ
¾ φλ. άχνη ζάχαρη
½ φλ. λευκά αμύγδαλα σε φιλέτο
Μέλι, φρέσκα φύλλα μέντας
Εκτέλεση
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει τελείως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πλένουμε τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Ανοίγουμε το κάθε φύλλο ελαφρά με τον πλάστη και ντύνουμε τον πάτο μιας λαμαρίνας φούρνου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Αραδιάζουμε επάνω στο φύλλο κουρού τα βερίκοκα κοντά–κοντά, με το κυρτό μέρος προς τα κάτω (η φλούδα να ακουμπάει στη ζύμη). Ανακατεύουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά χτυπημένα με τις βανίλιες, το κορνφλάουρ και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Περιχύνουμε τα βερίκοκα με το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Περιχύνουμε με το μέλι, γαρνίρουμε με τα φιλέτα του αμυγδάλου και τα φρέσκα φύλλα μέντας και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.