Υλικά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Υλικά
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κακάο
2 -3 κ.σ. γάλα
Για το γλάσο:
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κακάο
Το ασπράδι από 1 αβγό
1 μικρή πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Δουλεύουμε το βούτυρο και την ζάχαρη με μίξερ χειρός σε μεγάλο βαρύ μπολ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να φουσκώσουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο στο μπολ και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μάλλον σκληρή ζύμη.
Αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή, προσθέτουμε ελάχιστο γάλα.
Τη χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια και τα μοιράζουμε σε δύο ταψιά ντυμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους διάστημα 3 εκ.
Τα πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός ποτηριού για να πλατύνουν.
Τα ψήνουμε 12 –14 λεπτά.
Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά στο ταψί και τα μεταφέρουμε προσεκτικά με σπάτουλα σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Αν θέλουμε, τα διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας ή τα ενώνουμε ανά δύο με μαρμελάδα ανάμεσα.
Φτιάχνουμε το γλάσο: χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, με το αβγοδάρτη.
Αλείφουμε με ένα πινέλο τα μπισκότα.
Αν σκεφτόμαστε κάτι πιο στολισμένο, πριν στεγνώσει τελείως το γλάσο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή με μικρές καραμελίτσες ή με τρούφα, πολύχρωμη ή σοκολάτας.
Α.Τ.