Υλικά
600 γρ. πικρή σοκολάτα, 55%-60% Υλικά
700 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
250 ml χυμός μανταρινιού
2 -3 κ.σ. μέλι
Για γαρνιτούρα
Φέτες από μανταρίνι
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε το χυμό μανταρινιού με το μέλι και το ξύσμα μανταρινιού. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ρίχνουμε το μείγμα χυμός μανταρινιού -μέλι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να ενωθούν.
Προσθέτουμε τη σαντιγί λίγη -λίγη ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για περίπου 4 ώρες.
Γαρνίρουμε με τις φέτες φρέσκου μανταρινιού από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τις φλούδες και τους σπόρους και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Ταιριάζει και με κόκκινα φρούτα.
Α.Τ.