Υλικά
3 μέτρια λεπτόφλουδα ακέρωτα πορτοκάλιαΥλικά
500 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι μπράντι
1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου
Για γαρνιτούρα (αν θέλουμε)
λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα στεγνώνουμε.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα καλύπτει.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε λίγο από το πάνω και το κάτω μέρος και τα κόβουμε καθέτως σε έξι φέτες.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σπάμε με γουδί τους σπόρους του κόλιανδρου χτυπώντας μια φορά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, τον κόλιανδρο και 2 φλ.
νερό και βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μπράντι και βάζουμε προσεκτικά τα πορτοκάλια στο σιρόπι σε μια σειρά.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει το σιρόπι -θα χρειασθεί γύρω στη μισή ώρα μέχρι 40 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και αφήνουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με σαντιγί και αν θέλουμε, βγάζουμε τις φέτες από το σιρόπι και τις περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.
Α.Τ.