Υλικά
1 κ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες Υλικά
200 γρ. ζάχαρη άχνη
150 ml γάλα πλήρες
3 φύλλα ζελατίνη (20 γρ.)
1 δόση βανιλίνη
⅓ κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
Για τη γαρνιτούρα:
μέλι και καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
Σε βαρύ μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και το μισό γάλα και δουλεύουμε με το μίξερ χειρός να ενωθούν τα υλικά.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη βανιλίνη και τον κόλιανδρο και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα φύλλα της ζελατίνης αφού τα στίψουμε καλά με το χέρι να φύγουν τα υγρά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζελατίνη.
Μεταφέρουμε το μείγμα της ζελατίνης στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Το μοιράζουμε σε φορμάκια και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια για 2 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο μέλι και χοντροσπασμένα καρύδια.
A.T.