Follow us

Κέικ καρότου vegan με επικάλυψη από κρέμα κάσιους

Κέικ καρότου vegan με επικάλυψη από κρέμα κάσιους

Υλικά

Υλικά

2 φλ. καρότα ξυσμένα

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ¼ φλ. αλεύρι ντίνκελ

3 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

1 κ.σ τριμμένη κανέλα 

1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο

1 κ.γ αλάτι

1  φλ. καστανή ζάχαρη

1 φλ. γάλα βρώμης 

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

½ φλ. ηλιέλαιο ψυχράς εκθλίψεως

Για την κρέμα κάσιους

1 φλ. κάσιους άψητα, ανάλατα μουσκεμένα όλη τη νύχτα σε νερό

¼ φλ. γάλα βρώμης 

¼ φλ. μέλι

2 κ.σ. ηλιέλαιο ψυχράς εκθλίψεως

1 δόση βανιλίνη

2 κ.γ. χυμός λεμονιού

1 πρέζα αλάτι

Για γαρνιτούρα: ανάλατα φιστίκια τ. Αιγίνης χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Αλείφουμε με ηλιέλαιο και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 23 εκ..

Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Κοσκινίζουμε τα αλεύρια μαζί με το αλάτι, το μπέικινγκ πάουντερ και τη σόδα σε μεγάλη λεκάνη.

Προσθέτουμε την κανέλα, τον κόλιανδρο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το μίξερ το γάλα βρώμης, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο.

Ρίχνουμε το μείγμα στη λεκάνη με τα αλεύρια, προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Το γλυκό είναι έτοιμο όταν βγει καθαρή η λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού, που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.

Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί για 10 λεπτά και το γυρίζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.Ετοιμάζουμε την κρέμα κάσιους: ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα κάσιους.

Δουλεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης στο μπλέντερ στη μεγάλη ταχύτητα για 1 –2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα πολύ λείο μείγμα.

Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό και δυσκολευόμαστε να το δουλέψουμε προσθέτουμε λίγο γάλα βρώμης ακόμα.

Χωρίζουμε το κέικ στα δύο οριζοντίως.

Απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα κάσιους στο μισό κέικ, σκεπάζουμε με το άλλο μισό και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα κάσιους.

Γαρνίρουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.

Α.Τ.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.