Υλικά
5-6 μπανάνεςΥλικά
Για τη ζύμη της τάρτας (“Pâte sucrée”):
50 γρ. βούτυρο
35 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. πούδρα αμυγδάλου
30 γρ. αβγά
100 γρ. αλεύρι μαλακό 70%
Για την καραμέλα (Toffee):
150+150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. γλυκόζη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
75 γρ. βούτυρο
2 γρ. αλάτι
500 γρ. κρέμα σαντιγί
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: δουλεύουμε με μίξερ τα υλικά μέχρι να σχηματισθεί μία μαλακιά και λεία ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας που θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 ⁰ C γύρω στα 20-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας.Ετοιμάζουμε την καραμέλα: βράζουμε τα 150 γρ.
ζάχαρης με τη γλυκόζη σε μία κατσαρόλα και φτιάχνουμε μια σκούρα καραμέλα.
Σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τα άλλα 150 γρ.
ζάχαρης στους 80 ⁰ C.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα της καραμέλας.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.
Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε σε ένα άλλο σκεύος μέχρι να κρυώσει.Για να σερβίρουμε, καλύπτουμε την ψημένη και κρύα βάση της τάρτας με την καραμέλα.
Τακτοποιούμε επάνω στην καραμέλα τις φέτες της μπανάνας και σκεπάζουμε με σαντιγί.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh" στη Ρόδο.