Follow us

Μπανόφι με μπανάνες και καραμέλα

Μπανόφι με μπανάνες και καραμέλα

Υλικά

Υλικά

5-6 μπανάνες

Για τη ζύμη της τάρτας (“Pâte sucrée”):

50 γρ. βούτυρο

35 γρ. ζάχαρη άχνη

15 γρ. πούδρα αμυγδάλου

30 γρ. αβγά

100 γρ. αλεύρι μαλακό 70%

Για την καραμέλα (Toffee):

150+150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. γλυκόζη

250 γρ. κρέμα γάλακτος

75 γρ. βούτυρο

2 γρ. αλάτι

500 γρ. κρέμα σαντιγί

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: δουλεύουμε με μίξερ τα υλικά μέχρι να σχηματισθεί μία μαλακιά και λεία ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας που θέλουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 ⁰ C γύρω στα 20-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας.Ετοιμάζουμε την καραμέλα: βράζουμε τα 150 γρ.

ζάχαρης με τη γλυκόζη σε μία κατσαρόλα και φτιάχνουμε μια σκούρα καραμέλα.

Σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τα άλλα 150 γρ.

ζάχαρης στους 80 ⁰ C.

Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα της καραμέλας.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.

Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε σε ένα άλλο σκεύος μέχρι να κρυώσει.Για να σερβίρουμε, καλύπτουμε την ψημένη και κρύα βάση της τάρτας με την καραμέλα.

Τακτοποιούμε επάνω στην καραμέλα τις φέτες της μπανάνας και σκεπάζουμε με σαντιγί.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh" στη Ρόδο.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας που θέλουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 ⁰ C γύρω στα 20-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας.Ετοιμάζουμε την καραμέλα: βράζουμε τα 150 γρ.

ζάχαρης με τη γλυκόζη σε μία κατσαρόλα και φτιάχνουμε μια σκούρα καραμέλα.

Σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τα άλλα 150 γρ.

ζάχαρης στους 80 ⁰ C.

Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα της καραμέλας.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.

Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε σε ένα άλλο σκεύος μέχρι να κρυώσει.Για να σερβίρουμε, καλύπτουμε την ψημένη και κρύα βάση της τάρτας με την καραμέλα.

Τακτοποιούμε επάνω στην καραμέλα τις φέτες της μπανάνας και σκεπάζουμε με σαντιγί.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh" στη Ρόδο.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας χουρμάδες

Δοκιμάστε τρία πεντανόστιμα γλυκά που απογειώνονται από τον καρπό της φοινικιάς.

Βάλε το νεκταρίνι στην κουζίνα σου!

Δείτε τρεις συνταγές με το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το σταφύλι πρωταγωνιστεί σε αυτά τα τρία γλυκά

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για κρέμα, κέικ και trifle με σταφύλι.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.