Υλικά
450 γρ. γλυκοπατάτες Υλικά
1 ¾ φλ. ρυζάλευρο
¼ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
½ κ.γ. μπαχαρικά (κανέλα, κόλιανδρο, τζίντζερ, τόνκα, κλπ)
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις γλυκοπατάτες, τις τοποθετούμε επάνω στη σχάρα και τις ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ανάλογα με το μέγεθος -πρέπει να είναι πολύ μαλακές.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το ρυζάλευρο και την μπέικινγκ πάουντερ.
Βάζουμε τις γλυκοπατάτες στο μπλέντερ μαζί με 2-3 κ.σ γάλα ή νερό και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να αναμειχθούν πλήρως τα υλικά.
Πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή αλλά να μην κολλάει.
Αλλιώς, προσθέτουμε λίγο ρυζάλευρο ακόμα. Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης και σχηματίζουμε μπαλάκια διαμέτρου γύρω στα 2,5-3 εκ.
Τα ακουμπάμε επάνω σε λαδόκολλα. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σπορέλαιο -πρέπει να φθάνει σε ύψος περίπου 3 εκ.
και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε λίγους-λίγους τους λουκουμάδες και τους τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά γυριζοντάς τους μέχρι να ροδίσουν.
Είναι έτοιμοι όταν ανέβουν στην επιφάνεια του λαδιού και πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Τους βγάζουμε με λαβίδα και τους αφήνουμε να στραγγίσουν επάνω σε σχάρα που έχουμε τοποθετήσει σε μπολ.
Τους σερβίρουμε αμέσως σκέτους ή πασπαλισμένους με άχνη ζάχαρη ή με φρέσκο βούτυρο.A.T.